Steun de ontwikkeling van je kind - Lees ToyAcademy's blog over kinderen.

Oefen je sociale vaardigheden voor Halloween
11 oktober 2023

Wees voorbereid op deze Halloween dilemma's

Halloween is als een ontmoetingsplaats voor kinderen en verschillende soorten gezinnen in mooie en soms macabere kostuums. Het kan een sociaal uitdagend evenement zijn dat zowel jij als je kind beter zullen doorstaan met een goede voorbereiding. Gebruik daarom onze 12 dilemmakaarten om je sociale vaardigheden voor Halloween te oefenen met een leuk rollenspel (of een quiz), en je zult een griezelige -maar vooral gezellige- avond tegemoet gaan.

Je kind kan zichzelf hiermee kalmeren
5 oktober 2023

Help, mijn kind kauwt overal op

Valt het je op dat de t-shirts van je kind altijd doorweekt zijn omdat hij of zij op de mouwen sabbelt, of merk je dat je kind in haar of zijn hoofdkussen bijt? 
Dan is een therapeutisch kauwproduct misschien iets voor je kind. 
Lees op onze blog onze informatiegids over kinderen met een sterke kauwbehoefte, en leer hoe je het juiste hulpmiddel voor jouw kind uitkiest. Onze beste tips doorspekt met advies van ergotherapeut Ann Helene Kristensen.

Liefdevolle aanraking en evenwichtsspelletjes kunnen bewegingsonrust bij baby's verminderen
31 augustus 2023

Hulp bij motorische onrust bij baby's: Beweging, aanraking en evenwicht

Veel ouders weten niet zeker of hun baby onrustiger is dan normaal. Het kleine lijfje draait en keert, schopt en weigert zich in slaap te laten wandelen in de kinderwagen.

Onrustige dagen worden gevolgd door onrustige nachten, wat vooral nieuwe ouders onzeker maakt. Is er iets mis? Is het normaal dat mijn baby zo beweeglijk is?

In deze post legt Toyacademy's babyfluisteraar en ergotherapeute Ann Helene uit hoe motorische onrust een normaal onderdeel is van de ontwikkeling van je baby. Je krijgt ook goed advies over hoe je balans, beweging en aanraking kunt gebruiken om je baby te helpen zijn of haar behoefte aan zintuigprikkelende beweging zelf te reguleren.

Muziek is gymnastiek voor je hersenen
23 maart 2023

Muziek is gymnastiek voor je hersenen

Het is heerlijk om samen met je kind te zingen, te trommelen en muziek te maken. Muziek tovert de grootste glimlach op het gezicht van je kind, billetjes worden heen en weer geschud en en de voetjes gaan vol enthousiasme van de vloer. Maar wist je ook dat muziek hersengymnastiek is? En wil je weten waarom dat zo is?

Lees hier hoe muziek eraan bijdraagt dat je kind beter talen leert, zich coöperatief opstelt en in het algemeen beter in zijn of haar vel zit - ongeacht of het nu goed klinkt of niet.

Lees dit en word een speelzand specialist
16 maart 2023

Lees dit en word een speelzand specialist

Het is beweeglijk, je kunt het door je vingers laten glippen, je kunt het samen persen, je kunt er ontspannend aan frummelen. Speelzand is een materiaal dat zowel de zintuigen prikkelt als ontspant en je creativiteit stimuleert. Maar waar is het eigenlijk van gemaakt, en zitten er microplastics verstopt in speelzand zoals Kinetic Sand of de andere varianten? Lees hier meer over het ongevaarlijke speelzand.

Alles over Connetix, Magna-Tiles en Magformers.
13 februari 2023

Alles over Connetix, Magna-Tiles en Magformers.

Kun je Magna-Tiles met Magformers of Connetix combineren en wat is eigenlijk het beste? Welke is het geschiktst voor een kind van 3 jaar oud? Zijn magnetische ballenbanen ook duurzaam? Lees onze uitgebreide guide over magnetisch constructiespeelgoed, geschreven door de speeltantes van ToyAcademy. Hier vind je alle informatie over Magformers, Magna-Tiles en Connetix. Als je onze guide gelezen hebt, weet je voldoende over de verschillende soorten magnetisch bouwspeelgoed en kun je een goede keuze te maken.

Knutseltraining met ToyAcademy. Voor beginners en als je wel wat hulp kunt gebruiken.
14 november 2022

Knutseltraining met ToyAcademy. Voor beginners en als je wel wat hulp kunt gebruiken.

Door creatief bezig te zijn kun je je fantasie naar harenlust gebruiken. Voor veel mensen is het een ideale manier om aan de dagelijkse stress en verplichtingen te ontsnappen, terwijl het voor anderen hun voornaamste bezigheid is. Misschien hebben boetseerklei, verf en sjablonen geen vaste plek in jouw huis. Heb je zin om samen met je kind te knutselen? Lees dan eens deze blog van ToyAcademy: "Knutseltraining met ToyAcademy" en lees onze 4 tips. Je kind gebruikt zijn/haar creativiteit heel vaak maar misschien kun jij wel wat hulp gebruiken bij het trainen van je creativiteitsspier. Ik wens je veel inspiratie!

numberblocks
24 oktober 2022

Wat zijn Numberblocks? En waarom zijn ze zo bijzonder?

Numberblocks zijn fysieke blokjes gebaseerd op de Numberlings figuren (karakters) van de BBC-serie Numberblocks die al een paar jaar op TV en YouTube te zien is. Met Numberblocks kan je kind zelf verschillende Numberlings bouwen.
Tips voor herfstactiviteiten
8 september 2022

5 avontuurlijke ideeën voor de herfst(vakantie)

In deze blog geven de speeltantes je inspiratie voor 5 avontuurlijke herfstdagen, waar je noch boardingpass noch coronavaccinatie voor nodig hebt. Dagen vol gezelligheid en leuke momenten op jullie eigen tempo, waarin jullie de wereld op een andere manier verkennen. Met deze activiteiten krijgen jullie een nieuwe blik op jullie omgeving, binnen zowel als buiten. Neem afstand van het alledaagse leven, dat is precies wat we allemaal nodig hebben. Lees hier meer en word geïnspireerd. 

Wat is de leerstijl van mijn kind?
26 augustus 2022

Wat is de leerstijl van mijn kind?

Ieder kind is uniek. We leren elk op onze eigen manier, die zich gedurende ons leven verandert. We combineren zintuigen en methodes om nieuwe dingen te leren afhankelijk van de situatie, en we maken deze keuzes niet altijd bewust.

Betekent dit dat we ieder onze eigen leerstijl hebben, en dat er dus 7 miljard leerstijlen bestaan? Wat is een leerstijl, en is het een relevant begrip in 2022? Lees er hier meer over. 

De strandtas: Paklijst voor een dagje strand met je kinderen
16 juni 2022

De strandtas: Paklijst voor een dagje strand met je kinderen

Hier vind je een fantastische paklijst en inspiratie voor wat je mee kan nemen naar het strand met je kinderen - alles van parasols en emmers tot pleisters en hapjes. Je krijgt ook onze best tips over wat je moet doen als je kind gestoken is door een kwal.

Lees mee in deze blog, waar speeltante en moeder van 5 Kristina haar beste advies geeft over de strandtas.

Raak je kind aan - Eenvoudige tips voor babymassage en dagelijkse aanraking
11 mei 2022

Raak je kind aan - Eenvoudige tips voor babymassage en dagelijkse aanraking

Aanraking is onder Corona een beetje in de schaamtehoek gezet. Maar het is belangrijk dat je je kind elke dag aanraakt en knuffelt – en wij volwassenen hebben ook veel baat bij aanraking.

Lees meer over waarom huidcontact zo belangrijk voor ons is, en hoe het ons welzijn, onze slaap en ons stressniveau beïnvloedt.

Luister naar je baby: eenvoudige tips om babygeluiden te herkennen en begrijpen
10 mei 2022

Luister naar je baby: eenvoudige tips om babygeluiden te herkennen en begrijpen

We hebben van de verpleegkundige Mariaenne Højer Andersen de beste tips gekregen om het verschil te leren verstaan tussen de geluiden die je baby maakt. We geven je tips over hoe je de rust kan bewaren, hoe je babyhuiltjes kunt interpreteren, en wat je eraan kan doen.

Hvad betyder STEM for børn?
5 mei 2022

Wat betekent STEM voor kinderen?

STEM is een benadering van het leren van wetenschap gebaseerd op het oplossen van concrete problemen en nieuwsgierigheid. Met STEM lossen de academische scheidslijnen tussen wetenschap, technologie, techniek en wiskunde op en worden de kinderen uitgenodigd om centraal te staan ​​in het leerproces. Want kinderen leren het beste wanneer hun eigen ervaring leidend is.

Je kunt hier veel meer over lezen.

Alles over het uitbroeden van vlinders in een vlindertuin
SpeelGuide 3: Hoe je de tastzin (ook het tactiele zintuig genoemd) kunt trainen.
11 april 2022

SpeelGuide 3: Hoe je de tastzin (ook het tactiele zintuig genoemd) kunt trainen.

De tastzin is belangrijk voor het welzijn van je kind. Het gaat om meer dan alleen voelen of iets glad, zacht of hard, koud of warm aanvoelt.
SpeelGuide 2: Hoe je je proprioceptie traint
7 april 2022

SpeelGuide 2: Hoe je je proprioceptie traint

Het proprioceptieve zintuig controleert de bewegingen van ons lichaam en zit in alle spieren, pezen en gewrichten. Het zintuig vertelt de hersenen in welke richting het lichaam draait, hoe het beweegt en hoe het lichaam is gepositioneerd ten opzichte van de ruimte en andere dingen of mensen.
SpeelGuide 1: Leuke training van het evenwichtsorgaan voor kinderen
5 april 2022

SpeelGuide 1: Leuke training van het evenwichtsorgaan voor kinderen

Het evenwichtsorgaan - ook bekend als het vestibulaire systeem- is een van de drie primaire zintuigen van je kind.
Wat is sensomotoriek? SpeelGuide over de primaire zintuigen
3 april 2022

Wat is sensomotoriek? SpeelGuide over de primaire zintuigen

Kort uitgelegd is sensorische motoriek wanneer de primaire zintuigen van je kind samenwerken. En welke zintuigen zijn dit dan- vraag je je misschien af?
zonnebrandcrème hack met gezichtsverf
31 maart 2022

De handigste weetjes over zonnebrandcrème voor gevoelige kinderen

Verbinden jullie zonnebrandcrème en zon met opstandige kinderen en gefrustreerde ouders vanwege de dagelijkse strijd om de huid goed te bedekken met factor 30? Vind dan wereld's beste zonnebrandcrème trucjes hier.