Steun de ontwikkeling van je kind - Lees ToyAcademy's blog over kinderen.

Kies de juiste step voor je kind
16 mei 2024

Guide: Kies de juiste step voor je kind

Het kiezen van de beste step voor je kind kan een jungle zijn. Moet de step bijvoorbeeld twee wielen hebben of is drie beter? Wil je kind de step als vervoermiddel gebruiken of voor trucjes? En hoe zit het met luchtbanden versus schuimbanden? Kom meer te weten in onze blog. 

Groenere Keuzes: Hoe ToyAcademy met duurzaamheid werkt
15 april 2024

Groenere Keuzes: Hoe ToyAcademy met duurzaamheid werkt

Met onze duurzaamheidsstrategie "Groenere keuzes" willen wij het makkelijker voor jou maken om duurzaam speelgoed te vinden. Volg hier mee en kies vanaf vandaag groener speelgoed!

Hoe wij AI gebruiken bij ToyAcademy
12 april 2024

Hoe wij AI gebruiken bij ToyAcademy

In deze blog kun je lezen over onze AI-strategie. Het gaat over hoe we robots gebruiken bij ToyAcademy. 
We hebben er altijd naar gestreefd om eerlijk, authentiek en nauwkeurig te zijn over de waarde en duurzaamheid van speelgoed. Hetzelfde geldt voor robots en kunstmatige intelligentie. Je kunt dus blijven vertrouwen op wat we je vertellen over speelgoed en de ontwikkeling van kinderen.

Pasen met kinderen: Wat zullen we doen (en wat betekent het)?
19 maart 2024

Pasen met kinderen: Wat zullen we doen (en wat betekent het)?

Tips nodig voor (het voorbereiden op) Pasen? Lees onze grote gids met paasactiviteiten voor kinderen. En kom te weten wat Pasen eigenlijk betekent. 

Zo kies je de juiste loopfiets voor je kind!
13 maart 2024

Zo kies je de juiste loopfiets voor je kind!

Een loopfiets is een van de best verkochte transportmiddelen voor kinderen. Dat begrijpen we heel goed! Maar het is aanbod is zo groot... Welke loopfiets moet je kiezen? Welke is het meest geschikt voor jouw kind?
Train het werkgeheugen van je kind met GONGE Floorsurfer
23 februari 2024

Train het werkgeheugen van je kind met GONGE Floorsurfer

Dit is een post van Gonge. Het werkgeheugen – ook wel bekend als het kortetermijngeheugen – stelt ons in staat om verschillende indrukken en gedachten enige tijd te onthouden. Denk hierbij aan woorden en getallen, die je kunt verwerken en opnemen in grotere denkprocessen.
Montessori: Een nieuwe blik op een oude leermethode
20 februari 2024

Montessori: Een nieuwe blik op een oude leermethode

Als je niet weet wat of wie Montessori (onderwijs) is, dan vertellen we je er graag iets meer over. Onderaan deze blog bieden we je concrete voorbeelden voor het creëren van een leerzame omgeving voor je kind.
Leer spelenderwijs samenwerken
20 februari 2024

Leer de kunst van het samenwerken met GONGE evenwichtsparcoursen en hula hoops

De kunst van het samenwerken is een van de belangrijkste dingen die we onze kinderen kunnen leren. Met evenwichtsparcoursen en hula hoops van GONGE kan je kinderen leren samenwerken. Lees er hier meer over.
Wat je kind kan leren van onderbroekenlol
8 februari 2024

Wat je kind kan leren van onderbroekenlol

Gebruik de fascinatie van je kind voor scheten en poep om op een leuke en boeiende manier lessen uit het dagelijks leven te bespreken. Bij Toyacademy geloven we dat motivatie cruciaal is voor leren. Als je uitgaat van de interesses van je kind, komt de motivatie om te leren vanzelf.

Badspeelgoed - Lekker en veilig badderen
19 januari 2024

Badspeelgoed - Lekker en veilig badderen

In deze blogpost lees je meer over waar je op moet letten als je speelgoed en badproducten voor je kind koopt. Je kunt meer lezen over welke chemische stoffen badspeelgoed kan bevatten, en hoe je speelgoed moet reinigen om schimmel en bacteriën te voorkomen.

We vertellen ook wat je kind kan leren van het spelen met badspeelgoed. Het is tenslotte onze missie om kinderen spelenderwijs slimmer te maken - ook in bad.

Alles wat je moet weten om zelf kristallen te kweken
5 januari 2024

Alles wat je moet weten om zelf kristallen te kweken

Wil je weten hoe je thuis zelf kristallen kunt kweken met je kind? Lees dan deze guide op onze blog, voor een stap voor stap handleiding voor het kweken van kristallen. 

Zo richt je kamer van je kind speelvriendelijk in, geïnspireerd door Montessori
14 december 2023

Een kinderkamer die uitnodigt om te spelen: 9 goede tips voor de inrichting.

Reserveer een dagje voor de herinrichting van de kinderkamer tot een oase van van speelplezier. Lees 9 tips voor een Montessori-geïnspireerde inrichting, en maak het je kind makkelijker om zijn of haar speelgoed achteraf weer op te ruimen. Lees de blogpost bericht hier.

Je kind speelt zich slimmer door sorteerspelletjes te spelen
16 november 2023

5 competenties die je kind versterkt door sorteerspelletjes te spelen

Waarom is spelen met sorteerspeelgoed een goede manier om praktische vaardigheden, zelfbeheersing, een betere rekenvaardigheid en zelfs een grotere woordenschat en te ontwikkelen? Lees hier onze blogpost over 5 dingen die je kind leert door te sorteren. 

Oefen je sociale vaardigheden voor Halloween
11 oktober 2023

Wees voorbereid op deze Halloween dilemma's

Halloween is als een ontmoetingsplaats voor kinderen en verschillende soorten gezinnen in mooie en soms macabere kostuums. Het kan een sociaal uitdagend evenement zijn dat zowel jij als je kind beter zullen doorstaan met een goede voorbereiding. Gebruik daarom onze 12 dilemmakaarten om je sociale vaardigheden voor Halloween te oefenen met een leuk rollenspel (of een quiz), en je zult een griezelige -maar vooral gezellige- avond tegemoet gaan.

Je kind kan zichzelf hiermee kalmeren
5 oktober 2023

Help, mijn kind kauwt overal op

Valt het je op dat de t-shirts van je kind altijd doorweekt zijn omdat hij of zij op de mouwen sabbelt, of merk je dat je kind in haar of zijn hoofdkussen bijt? 
Dan is een therapeutisch kauwproduct misschien iets voor je kind. 
Lees op onze blog onze informatiegids over kinderen met een sterke kauwbehoefte, en leer hoe je het juiste hulpmiddel voor jouw kind uitkiest. Onze beste tips doorspekt met advies van ergotherapeut Ann Helene Kristensen.

Training voor hypermobiliteit met het GONGE Giant Air Board
25 september 2023

Training voor hypermobiliteit met het GONGE Giant Air Board

Als je kind hypermobiel is, kan dat veel slijtage aan de gewrichten veroorzaken. Voorkom dit door op een leuke en veilige manier de spieren te trainen met het GONGE Air Board - lees hier de fysiotherapiegids van GONGE.

GONGE Robo-Board: Verbeter je evenwicht
18 september 2023

GONGE Robo-Board: Verbeter je evenwicht

Lees meer over het populaire Robo-board van GONGE. 

Het Robo-Board is zo ontworpen dat er een grote gewichtsverplaatsing nodig is om het board vooruit te laten komen. In tegenstelling tot een normaal skateboard dat gemakkelijk rolt als je erop gaat staan, houden de 8 schuine wielen van het Robo-Board het stabiel als het kind stilstaat op het board.

Stimuleer de motorische ontwikkeling van je kind met Gonge Hilltops
11 september 2023

Stimuleer de motorische ontwikkeling van je kind met Gonge Hilltops

Heb jij Hilltops in huis? Lees de uitgebreide gids met tips van fysiotherapeut Hannah Harboe over hoe Hilltops de spierkracht en motoriek van kinderen (en volwassenen) kunnen verbeteren. 

Liefdevolle aanraking en evenwichtsspelletjes kunnen bewegingsonrust bij baby's verminderen
31 augustus 2023

Hulp bij motorische onrust bij baby's: Beweging, aanraking en evenwicht

Veel ouders weten niet zeker of hun baby onrustiger is dan normaal. Het kleine lijfje draait en keert, schopt en weigert zich in slaap te laten wandelen in de kinderwagen.

Onrustige dagen worden gevolgd door onrustige nachten, wat vooral nieuwe ouders onzeker maakt. Is er iets mis? Is het normaal dat mijn baby zo beweeglijk is?

In deze post legt Toyacademy's babyfluisteraar en ergotherapeute Ann Helene uit hoe motorische onrust een normaal onderdeel is van de ontwikkeling van je baby. Je krijgt ook goed advies over hoe je balans, beweging en aanraking kunt gebruiken om je baby te helpen zijn of haar behoefte aan zintuigprikkelende beweging zelf te reguleren.

kids-playing-with-a-kite-in-park-J6GE7HY-2048x1365
7 april 2023

Speelgids: Maak van een middagje vliegeren een succes

Heb je behoefte aan frisse lucht, rode konen en de wind in je haar? Vliegeren is een leuke activiteit (met veel frisse lucht) voor het hele gezin. Deze post geeft je tips zoals welke vlieger je moet kiezen, en hoe je je vlieger succesvol op kunt laten. Kortom, alles wat je moet weten voor een succesvol middagje vliegeren met je kind.